11 Augustus 2014 – De Laparoscopie

11 augustus om 8 uur ben ik aan de  beurt voor een diagnostische laparoscopie. Als eerste. Ik moet me om 7 uur melden. Best heel spannend vind ik. Mijn vriend brengt me weg en komt me weer halen. Heb inmiddels festival vriendinnetjes ingelicht en ze waren heel lief en hopen dat ik natuurlijk gewoon mee kan. Het voelt toch wel gek dat ze straks gaan snijden in een ‘gezond’ lichaam, mijn lichaam. Maar ik houdt me vast aan het feit dat ik toch niet helemaal goed werk anders hadden we nu wel al 1 of misschien wel 2 kindjes gehad.

7 uur, we melden ons op afdeling 1B kort verblijf. Ik word ingeschreven en naar ‘mijn kamer’ gebracht. Ik krijg een operatiehemd aan, slik een kalmeringspilletjes en mag in bed liggen waarna ik naar de voorbereidingen en uitslaap kamer word gebracht. gek gevoel dat je nog niet ziek bent en toch al in bed naar de operatiekamer gaat. Ik ben nog niet binnen of ik krijg een infuus ingebracht en ben voor me gevoel weg. Ik kan me nog herinneren dat ik op de operatie tafel klim, maar verder kan ik me weinig meer herinneren. Als ik wakker word heb ik het koud en krijg ik een buis onder de dekens die warme lucht naar binnen blaast, ik lig er wel lekker relaxed bij, nog een beetje te doezelen. Tijdens dit doezelen denk ik gehoord te hebben dat de operatie goed was gegaan en dat ze wat endometriose hebben weggehaald, wat ik zelf als goed nieuws beschouw.

Ik word door een soort Martina Churandy, verpleger Stefen terug naar de afdeling gebracht, met een vrolijke babbel word ik door de gangen gereden moet er bijna van glimlachen. Ik lig weer op de kamer en lig nog een tijdje te slapen. Het gaat goed, ik kan al naar het toilet en voel me opzich prima, zolang ik lig. Ik heb twee kleine sneetjes, een in mijn navel en een heel laag op mijn buik. Dat worden waarschijnlijk wel hele mooie, bijna niet zichtbare littekens.

Mijn vriend komt om 16:00 weer naar het ziekenhuis want ik mag naar huis. Fijn dat het allemaal zo goed gaat. De gynaecoloog komt langs om te vertellen hoe de operatie is gegaan. Het was heel goed gegaan en ze hebben eigenlijk niks kunnen vinden, een klein beetje endometriose maar niet op een plek waar het een zwangerschap zou kunnen belemmeren. Het is natuurlijk fijn dat ze niets ergs hebben kunnen vinden maar hier schiet ik natuurlijk ook niets mee op. Ik barst in huilen uit en zeg dat dit natuurlijk beter is dan iets erg vinden maar dat ik hier voor mijn gevoel eigenlijk helemaal niets mee kan, ik ben niks opgeschoten. We mogen ons bij de eerst volgende menstruatie weer melden voor de volgende 3 IUI behandelingen.

Ik wil meteen naar huis, ik heb hier in het ziekenhuis ook niets te zoeken. Ik ga voortvarend op pad maar halverwege het ziekenhuis op weg naar de auto begin ik me toch echt niet goed te voelen. Het was wat ze hebben ingespoten om de organen goed te kunnen zien stijgt naar mijn schouders en doet echt veel pijn. Eenmaal bij de auto gekomen plof ik op de stoel neer en probeer zo veel mogelijk te gaan liggen, het gaat. Een maal thuis stap ik vast voor de deur uit terwijl mijn vriend de auto parkeert, jemig ik voel me echt niet goed. Kan bijna niet staan en ben heel misselijk. Ik sta bij de deur te wachten maar hou het bijna niet meer vol, gelukkig komt hij snel en helpt me de trap op terwijl ik het gevoel heb dat ik de hele tijd moet overgeven. Nadat ik een tijdje op de bank lig voel ik me eigenlijk al wel weer prima. Dit blijft zeker nog een dag zo, liggend voel ik me goed maar zodra ik ga staan voel ik me meteen niet lekker meer.

Woensdag gaat het gelukkig al een stuk beter, mijn moeder komt en we maken een wandelingetje het gaat best aardig, elke dag gaat zo’n stuk beter dat ik het Lowlands weekend steeds beter tegemoet zie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s