25 September – IUI 4 start met Menopur

Ben weer begonnen met een nieuwe ronde IUI. Ik was blij dat ze me belde dat ik deze maand weer mee mag doen, ik kon pas om 9:20 terecht maar dat maakte me op dat moment eigenlijk niet zo veel uit. Maar uiteindelijk leverde het me toch wat problemen op. Ten eerste heb ik het niet op mijn werk verteld dus probeer ik er zo min mogelijk tijd mee kwijt te zijn maar het was druk op de weg en ik kon bijna niet parkeren. Daarna moest ik toch nog even wachten dus had ik eigenlijk helemaal geen haast maar dat weet je natuurlijk niet van te voren. Ik had al op het formulier aangegeven dat ik dit mijn eerste keer IUI in de gestimuleerde cyclus is maar dat hadden ze bij het ziekenhuis blijkbaar toch niet helemaal door. Want toen ik vroeg of Menopur eigenlijk bijwerkingen geeft vroeg ze of ik nog niet eerder Menopur had gebruikt, want als dat zo was dan moest ik eerst nog een prikinstructie krijgen. Goed dus even wachten en een prik instructie, dan naar de ziekenhuis apotheek om alle spullen op te halen en weer wachten, zo ben ik er de hele ochtend mee bezig geweest.

De Menopur bestaat uit twee onderdelen, eerst moet je de vloeistof in een naald opzuigen en injecteren in het buisje met de poeder, dan het geheel weer opzuigen in de naald en met een andere naald jezelf injecteren. Dit moet elke avond, op dag 10 gaan we kijken hoe ik reageer op de Menopur en hoeveel follikels zijn gegroeid en of er niet teveel zijn gegroeid want bij meer dan 4 gaat de behandeling ook niet door. Vanavond, dag 3, is de eerste avond dat we moeten prikken.

In de bijsluiter van Menopur staat dat de werking van je schildklier getest moet zijn, dus verwacht dat dit in het ziekenhuis is gedaan maar wilde vandaag nog even bellen maar ik heb het bel uurtje net gemist, morgen dus nog maar even proberen te bellen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s