2014 (weer) niet het jaar van een wondertje

2014 is helaas ook (weer) niet het jaar geworden waarin we zwanger zijn geworden. Misschien dat 2015 ons meer gelukt gaat brengen, moet eerlijk zeggen dat ik er wat sceptisch in ben komen te staan. Alle 6 de IUI pogingen zijn mislukt, in januari krijgen we een evaluatie gesprek over hoe nu verder te gaan waarschijnlijk met IVF.

De vraag blijft wel waarom lukt het niet, we zitten in de onbegrepen verminderde vruchtbaarheid groep en de vraag is of onze kansen verbeteren met IVF. Hoop natuurlijk dat IVF onze kansen gaat verhogen, ben hoe dan ook van plan het te gaan proberen. Elke kans is het waard.

Inmiddels zijn we bijna 4 jaar verder en staan nog steeds met lege handen, heb eigenlijk nog nooit een zwangerschapstest hoeven doen, zo mooi volgens het schema loopt mijn cyclus. Heb afgelopen woensdag wel een vroege zwangerschapstest gedaan om of 2014 goed af te sluiten of in ieder geval zonder schuldgevoel goed in te kunnen luiden met een mooi feestje. Een feestje wat we met zijn tweeën gevierd hebben, wat heel fijn en gezellig was. Gelukkig gaat het tussen ons nog heel goed ondanks al deze teleurstellingen en behandelingen. We kunnen er samen om huilen maar ook nog samen om lachen. Dit geeft in ieder geval moed om de volgende stap, IVF, te gaan ondernemen.

15 Januari is er een informatieavond over IVF en morgen ga ik bellen voor het evaluatiegesprek. Maar maak me nu al weer druk over de planning, wanneer gaat dan wat precies plaatsvinden en dat heb ik natuurlijk wel gegoogled maar het is toch per ziekenhuis weer anders. Dus moet me er nu even niet druk over maken en wachten op het gesprek maar ben bang dat we dan weer 2 maanden in de wacht staan, maar goed dat zullen we dus wel horen komende tijd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s