2 oktober – Van Negatief naar Positief

“Ai, Ouch, Hmm” zat ik te denken toen ik het volgende artikel las op Assertief.nl ““Negatief denken maakt doemscenario’s waar” (dit is het tegengif)”

Zit te denken en vind het lastig om dit te delen want ik weet helemaal niet of het echt zo is. Maar als ik mijn eigen blogs teruglees was ik positief aan het denken toen de derde terugplaatsing is gelukt. Ik was mijn negatieve gedachten aan het weg tennissen
ik was bezig met de gouden glimlach en zag me zelf als de project manager van project Kinderwens. Ik heb elke dag liefkozend tegen Frosti gesproken, yoga oefeningen gedaan en strikt met mijn dieet bezig geweest.

Maar na de miskraam en het overlijden van mijn schoonmoeder zijn mijn gedachtes weer in een negatieve spiraal terecht gekomen. Van het gaat toch niet lukken, wij hebben dit blijkbaar niet verdiend tot wij doen iets verkeerd in het leven. Niet ok! De afgelopen poging heb ik er denk ik niet echt in gelooft. Deels uit zelfbescherming maar daarmee gaan we het misschien toch niet redden. En wat heb je aan zelfbescherming als het dan daardoor misschien straks wel helemaal niet lukt.

Soms mag het natuurlijk best even niet goed met je gaan en de laatste tijd was er veel tegelijk wat we nog moeten gaan verwerken. Maar dan is het goed als je via vrienden nog weer even op een artikel word gewezen (lang leven lang het internet). En ga ik kijken of het roer weer om kan.

Negatief denken helpt niet!

Helder dat moet ik misschien maar op een groot bord in de woonkamer hangen:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s