Historie 2011- 2014

We besluiten te stoppen met de pil in maart 2011. De ongesteldheid komt meteen op gang dus dat is prettig, ik verwacht er niet al te veel van en we zijn nog jong dus het hoeft ook niet meteen op stel en sprong, maar leuk zou het natuurlijk wel zijn. Mijn moeder en haar oma, mijn overgrootmoeder, hebben moeite gehad met kinderen krijgen dus dit zet me met beide benen op de grond, mijn eigen oma daarentegen heeft 5 kinderen gekregen. Dus misschien slaat het wel een generatie over. Kan niet anders zeggen dan dat ik er positief in sta.

Eerste bezoek bij de huisarts mei 2012 – conclusie je bent nog jong dus ga het eerst nog maar een half jaartje proberen.

Inmiddels januari 2013, wij gaan dit jaar goed beginnen. Op 2 januari een zaad test gedaan, met goede uitslag. Dus worden we door de huisarts doorverwezen naar Zuidoost kliniek. Testen gedaan. Echo’s tijdens de cyclus, bloedonderzoek, Chlamydia, Foam-echo (Tijdens een contrastecho wordt er schuim in de baarmoederholte ingebracht. Hierdoor kan op het echobeeld worden beoordeeld of de eileiders open zijn.). Inmiddels 5 echo’s en 3 echo foto’s rijker.

Alle testen zijn positief, 5 maart 2013, we kunnen geen verminderen vruchtbaarheid vinden dus ga het nog maar een half jaar proberen dan verwijs ik jullie door naar het ziekenhuis. U mag na de zomer terug komen. De zomer kun je gelukkig ruim interpreteren dus na 5 maanden staan wij weer op de stoep en worden deze keer gelukkig doorverwezen.

11 September mogen we komen voor een afspraak bij de VU op de fertileits-poli, weer Echo’s, weer zaad in leveren en maand lang temperaturen bijhouden (elke ochtend termometeren). In oktober 2013 komen we dan voor een evaluatie gesprek. We kunnen geen verminderde vruchtbaarheid vinden, de kans dat jullie samen op natuurlijke wijze zwanger worden is meer dan 30% terwijl IUI maar een zwangerschap oplevert tussen de 8%-12%, dus gaat u het nog maar weer een half jaartje zelf proberen. Na 3 maanden bel ik voor een afspraak misschien is er wel een wachtlijst maar we kunnen meteen komen, het is nu februari 2014. Na dit gesprek worden op de wachtlijst gezet voor IUI in de IVF kliniek, gelukkig hoef je daar niet meer langs alle dikke buiken en iedereen die daar is werkt daar of komt voor dezelfde reden niet zelf makkelijk zwanger kunnen worden.

Ze zeggen dat de wachtlijst ongeveer 2-3 maanden duurt, maar na een maand, maart 2014, ligt er al een brief in de bus. Helaas kunnen we deze cyclus niet mee doen omdat we op winterport gaan. Best wel een teleurstelling maar goed wat maakt het uit een maand meer of minder, je gaat eerst lekker op vakantie en daarna mag je je bij de eerste menstruatie aanmelden. Kan deze keer bijna niet wachten tot mijn menstruatie zich aandient.

De eerste IUI poging april 2014, spannend, eerste echo op dag 2, echo op dag 10, dag 12 en dan zijn de follikels al zo gegroeid en de ovulatie test wijst uit dat we morgen terug moeten komen voor de inseminatie. Spannend! Deze ronde hoef ik dus geen Ovitrelle te spuiten. Het wachten duurt eindeloos en er is teleurstelling wanneer ik ongesteld ben geworden. Het was misschien ook wel te mooi om waar te zijn, de eerste IUI poging meteen raak.

Meteen aangemeld voor de tweede ronde, krijg te horen dat het druk is in de kliniek en misschien wel niet elke ronde lukt om iedereen in te plannen. Het is dus ook nog spannend of je ‘s middags gebeld word voor een afspraak. Ik kijk de hele dag op mijn telefoon maar gelukkig, ik word gebeld. Deze ronde gaat het weer anders dan de eerste er zijn 2 follikels gaan groeien. De assistent vraagt of er wel meer tweelingen in de familie voorkomen, ik mompel dat er meer geen kinderen voor komen. Maar goed de follikels groeien goed en doordat het er twee zijn duurt het deze ronde wat langer maar op dag 16 mag ik de Ovitrelle spuiten en de volgende dag krijgen we de behandeling. Ben echt mega positief, van de twee is er misschien wel een bevrucht of misschien wel allebei, wat een feest zou dat zijn. Ik krijg zere borsten en voel me af en toe misselijk, ik heb hoop heel veel hoop. Maar wat is de teleurstelling groot, toch weer ongesteld.

Deze keer meld ik me aan voor de derde IUI behandeling, juni 2014, als deze niet lukt en ik moet zeggen dat ik het somber in zie, krijg ik een kijk operatie (diagnostische laparoscopie). En helaas, deze keer is het ook niet gelukt. Er was deze ronde geen Ovitrelle nodig en het is tevens niet gelukt, weer ongesteld geworden.

Er is een wachtlijst voor de Laparoscopie, we staan al langer op de wachtlijst dus deze kan maar 3 maanden duren. Als we, ik,  de eerste of de tweede maand niet worden ingepland gaat het de derde maand zeker gebeuren. Als je word ingepland dan krijg je dat in de eerste 10 dagen te horen. Ik moet langs anesthesie, omdat ik dat nog niet gedaan heb, verwacht ik er deze maand eigenlijk niets meer van. En dat klopt ik hoor niets in juni, dus meld me weer aan eind juli, het is druk en de planning is lastig, maar ik ben bij de anesthesist geweest en voldoe aan de eisen ik het zomaar het gevoel dat het deze maand gaat gebeuren. Het duurt lang maar ik word toch nog gebeld, ik mag komen op 11 augustus, het tijdstip laat ze later nog weten. Ik ben blij maar begin met toch ook weer meteen druk te maken. Ik wil namelijk naar een festival. Of misschien ook wel niet. Even denk ik er nog over na om de operatie te verzetten maar ik besluit het toch niet te doen. Elke keer weer wachten is weer een kans verkeken en je hebt maar 12 kansen in een jaar en ik word 33 dit jaar. Ik google me helemaal suf hoe lang je moet herstellen na een diagnostische laparoscopie. Sommige vrouwen doen er wel een week of twee over maar in de ‘gebruiksaanwijzing’ staat een paar dagen. Ik vraag een vriendin die een soort Laparoscopie heeft gehad maar bij haar hebben we een deel van een van de eileiders weg moeten halen dus haar ingreep was veel heftiger. Ik besluit me goed voor te bereiden, goed uit gerust te zijn en er helemaal voor te gaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s