Miskraam

Wikipedia: “Een miskraam is een spontane afbreking van een zwangerschap tot 16 weken. De medische term hiervoor is ‘spontane abortus’, maar omdat ‘abortus’ in de spreektaal wordt gebruikt voor een opzettelijke zwangerschapsafbreking (officieel: abortus provocatus), wordt dat woord vaak met enige voorzichtigheid gebruikt bij ouders die ongewild een zwangerschap verliezen.”

“Zo’n 25% van alle vrouwen krijgt er in hun leven mee te maken. Ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam.”

Tja daar sta je dan. Heel natuurlijk dus om een keer een miskraam te krijgen. Maar hoe zuur dat je na alle medische behandelingen en teleurstellingen deze ook nog even kunt gaan verwerken.

Vanaf het eerste moment dat ik helder rood bloed heb verloren heeft het toch nog bijna 2 weken geduurd voordat de miskraam echt opgang kwam. Ik dacht eerst nog dat het bloeden dat steeds heviger werd het misschien al wel was. Maar dat was zeker niet het geval. Uiteindelijk was ik bij de 9 weken als zal het vruchtje met 6 weken al wel niet meer gegroeid zijn. De 7 weken echo liet tenslotte geen kloppend hartje zien. Er kwam veel bloed, weefsel en gedoe bij kijken. Toen het voorbij was dacht ik: nou dan heb ik dat ook vast meegemaakt het is toch prettiger om te weten hoe dingen gaan voor mocht het nog een keer gebeuren. 

Het was alleen nog niet echt voorbij het echte vruchtzakje kwam pas 5 dagen later. Heel gek, kreeg er niet meer verdriet van, maar kreeg nu voor het eerst het gevoel dat ik toch echt zwanger ben geweest.
Tot nog toe is niets vanzelf gegaan. De eerste IUI heeft niet aangeslagen net zo min als de eerste terugplaatsing dus in die gevallen geldt zeker als je het al een keer hebt meegemaakt is de tweede, derde en nog meer zoveel vaakste keer toch prettiger omdat je weet hoe dingen gaan. Ik hoop natuurlijk dat we dit niet nog een keer hoef mee te maken. Maar de dingen gaan bij mij nou eenmaal niet vanzelf, helaas. De volgende keer ben ik in ieder geval beter voorbereid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s